Ustaz Kazim tunjuk cara menunaikan solat sunat Aidilfitri

Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias al-Hafiz menjelaskan cara menjadi imam solat sunat Aidilfitri bersama keluarga dan menyeru ketua keluarga untuk berebut peluang ini memandangkan ia sukar untuk diperoleh.
-------------------------------------
#HMETRO #METROTV

Please visit our website for more news www.hmetro.com.my
Please like harianmetro
Please follow hmetromy
And also our hmetromy

Komentar 

  1. KEKINIAN TV

    KEKINIAN TV

    Bulan Yang lalu

    HAI SINGAPORE,,APAKAH DI NEGARA KALIAN MASIH ADA PRIBUMI ASLI SINGAPORE MELAYU??? From indonesia🇮🇩🇲🇨🇸🇬

  2. Bulan Yang lalu

    tiada cara lain ke nak cari duit.

  3. Jamnah Darus

    Jamnah Darus

    Bulan Yang lalu

    Yang dislike tu sebab bukan Islam! Jadi dia Tak sembahyang macam Kita! Peduli Kan Lah dia!

  4. NURUL NADHIRAH

    NURUL NADHIRAH

    Bulan Yang lalu

    Lawak sangat

  5. Trislyn Liang

    Trislyn Liang

    Bulan Yang lalu

    = ,

  6. Syafiq Ghaus

    Syafiq Ghaus

    Bulan Yang lalu

    Sila layari channel youtube kami untuk info penuh --> idplayer.info/show/TjBGNjAwSTAwZmc.html Jangan lupa subscribe ya!

  7. Sanie Mohamad

    Sanie Mohamad

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah Ustad ilmu terbaik buat saya dan seluruh saudara2 kita di tanah air Jazakumullah Khair

  8. Sayod Saim

    Sayod Saim

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah ustaz terimakasih,

  9. Suzaimah Suib

    Suzaimah Suib

    Bulan Yang lalu

    Subhanallah Alhamdulillah Lailahaillallah Allahuakbar. Syukur alhamdulillah.. Rancangan mcm ni eloknya ditunjukkan dlm kaca TV..biar semua ummat islam dpt ilmu yg bermanafaat ini..hrp pihak media terutama rancangan2 di televisyen ambil peduli ilmu2 yg baik mcm ni.

  10. sahari abdullah

    sahari abdullah

    Bulan Yang lalu

    لفظ نية تيدق چمرلڠ (اصلي سنة العيد الفطر) يڠ بتولڽ (اصلي سنة عٍيد الفطر) تنڤا اليف لام

  11. sahari abdullah

    sahari abdullah

    Bulan Yang lalu

    Betulkan dua perkara: 1- عَيد الفطر (ساله) يڠ بتولڽ ( عِيد الفطر ) باريس باوه

  12. Rambow 1971

    Rambow 1971

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah.... 🤲🤲🤲

  13. alid hairy

    alid hairy

    Bulan Yang lalu

    kasihan..

  14. John

    John

    Bulan Yang lalu

    Trm ksh ustaz kazim mcm nie senang dr tunjuk ajar ustaz and boleh save dlm youtube je senang

  15. Mj Mu

    Mj Mu

    Bulan Yang lalu

    Cuba dengar yg mb selangor..takbir ...itu ade sambungan...takbir...ade le

  16. Fairuz Ariffin

    Fairuz Ariffin

    Bulan Yang lalu

    Perkongsian ilmu yang sangat baik untuk kita melaksanakan

  17. RUI Rul

    RUI Rul

    Bulan Yang lalu

    Solat sunat Aidilfitri sebelom khutbah kan

  18. Cikgu Rachael

    Cikgu Rachael

    Bulan Yang lalu

    idplayer.info/show/Z3hJS3k5RzNVM1U.html Belajar Bahasa Inggeris Menggunakan Bahasa Melayu. Dalam 5 MINIT, ketahui cara BETUL guna AM, IS, ARE supaya anda tidak buat silap lagi. Kuasai Bahasa Inggeris sebelum tahun 2021 dengan mengikuti tip2 tutorial ini, janji tidak putus asa. Semoga berjaya & Selamat Hari Raya!

  19. fighting force

    fighting force

    Bulan Yang lalu

    Tq ustaz. 😀

  20. makarov s

    makarov s

    Bulan Yang lalu

    Terima kasih

  21. Hang Tulah

    Hang Tulah

    Bulan Yang lalu

    kuatnya ust kazim... semoga terus kuat

  22. amira atiqah

    amira atiqah

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah. Semoga ustad kazim di kurniakan kesihatan yg baik. Aamin

  23. Wakanda ForWhatEver

    Wakanda ForWhatEver

    Bulan Yang lalu

    Yg dislike tu geng posa x lpas

  24. SAYFULL HOROR

    SAYFULL HOROR

    Bulan Yang lalu

    mcm paham pulak ustaz kazim kite tahu baca 3qul je..hahaha

  25. Muhammad Alim

    Muhammad Alim

    Bulan Yang lalu

    kalau solat lepas pada waktu yang sepatutnya , maka solat itu sah atau tidak ya?

  26. Tan Elizabeth

    Tan Elizabeth

    Bulan Yang lalu

    No foreign language video pls

  27. Tan Elizabeth

    Tan Elizabeth

    Bulan Yang lalu

    Pls no more foreign language. Tks

  28. Tan Elizabeth

    Tan Elizabeth

    Bulan Yang lalu

    I don' t understand foreign language

  29. EdyBoy

    EdyBoy

    Bulan Yang lalu

    Terbaik... Siapa jadi imam Solat Sunat Aidilfitri...

  30. muhd yuzir

    muhd yuzir

    Bulan Yang lalu

    terima kasih Metro dan terima kasih ustaz. Video2 mcm ni senang faham dan bagus dijadikan panduan.

  31. Dzulkafli abu sirun

    Dzulkafli abu sirun

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah sy jadi tahu ustaz

  32. Soffi Soffi

    Soffi Soffi

    Bulan Yang lalu

    Terima ksh byk pak usdad Karna aku di rmh sendri karna lockdown Sangt bermanfaat seklh

  33. slier81

    slier81

    Bulan Yang lalu

    Failed cameraman.Btw terima kasih atas ilmu

  34. Yasin Man

    Yasin Man

    Bulan Yang lalu

    Dgn pemberithauan uztaz sedikit sebanyak jadi ingat balik.malum takut terlupa Amiin

  35. Mobilecrazygamer Mobilecrazygamer

    Mobilecrazygamer Mobilecrazygamer

    Bulan Yang lalu

    Baru nak type dh recommend IDplayer

  36. Pop

    Pop

    Bulan Yang lalu

    maaf nak tegur sikit, cara solat tu boleh diperbaiki lagi, terutamanya perbuatan takbir tu sebelum kecam saya, tengok video kat bawah ni sebagai rujukan idplayer.info/show/SzlVZDVFMjhDcGM.html

  37. rasina ina

    rasina ina

    Bulan Yang lalu

    alhamdulillah ustaz....senang sunguh nk faham....tkasih ustaz

  38. peter Hindle

    peter Hindle

    Bulan Yang lalu

    Salam.. terimah kasih for helping us pray raya sunat prayer at home.

  39. Dafilee Zanji

    Dafilee Zanji

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulilahh terima kasih ustaz untukkk ilmu tuu buat kali pertama dalam hidup saya jadi Iman untukkk kelurga saya sampai mak saya pun nangis alhamdulilahh rasa best sgt mungkin ini hadiah untukkk saya Yang paling terbaik dalam hidup saya pernah dapat🥰

  40. Yusof hassan

    Yusof hassan

    Bulan Yang lalu

    Tq ustaz..slamat Ari Raye maaf zahir batin..

  41. SHAIK RASHID

    SHAIK RASHID

    Bulan Yang lalu

    BAIK DAN JELAS,CUMA TAK ADA KE SIKIT SEDIKIT GURAU GURAUAN YG BIASA USTAD KAZIM LAKUKAN😐

  42. Juan Aimariofpv

    Juan Aimariofpv

    Bulan Yang lalu

    Terima Kasih Ustaz.alhamdulillah

  43. Bunga Taikayam

    Bunga Taikayam

    Bulan Yang lalu

    Alhmdllah tq ustat .. saya beramal naa

  44. buddy chann

    buddy chann

    Bulan Yang lalu

    Bagus 😂😂

  45. ejal uia

    ejal uia

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah.. terima kasih Ustaz Kazim😍

  46. Norazilina shariff

    Norazilina shariff

    Bulan Yang lalu

    Tq ustaz

  47. Delima Merah

    Delima Merah

    Bulan Yang lalu

    100% good

  48. 4m1rul m1rul

    4m1rul m1rul

    Bulan Yang lalu

    👍

  49. Samie Nasri

    Samie Nasri

    Bulan Yang lalu

    Terima kasih Ustz Kazim, penerangan yang sangat jelas.Selamat Hari Raya Aidilfitri semua, maaf zahir & batin.

  50. Rokiah Zainuddin

    Rokiah Zainuddin

    Bulan Yang lalu

    thank you ustaz Kassim

  51. Faiz Azmi

    Faiz Azmi

    Bulan Yang lalu

    T.kasih ustz kazim dan en model. Selamat Hari Raya Aidilfitri.

  52. Miera Zulkarnain

    Miera Zulkarnain

    Bulan Yang lalu

    Sy sudah selesai menunaikan solat sunat Aidilfitri bersendirian . Terima kasih atas pengongsian ini . Semoga allah merahmati kite semua di dunia dan di akhirat aamiin

  53. Ayesh Aiys

    Ayesh Aiys

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah tkasih ustaz

  54. Shafiq Nafiy

    Shafiq Nafiy

    Bulan Yang lalu

    So maksudnya ada 8 kali takbir (termasuk takbiratul ihram) untuk rakaat pertama dan 6 kali takbir (termasuk takbir lepas bangun sujud) ?

  55. nur tramis

    nur tramis

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah

  56. MattUsed1989

    MattUsed1989

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah terima kasih ustaz and team....

  57. Black Pearl

    Black Pearl

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah.... Info yg senang dan ringkas....terima kasih ustaz Kazim Elias... Semoga Allah SWT saje yg membalas jasa2 ustaz....Dan semoga ustaz diberikan kesihatan yg baik dan sihat... Amin Ya Rabbal Alamin...

  58. Fydayarl Farehal

    Fydayarl Farehal

    Bulan Yang lalu

    Terima kasih ustaz....

  59. mehmet kaheer

    mehmet kaheer

    Bulan Yang lalu

    Video mcm ni pun ada yg dislike ya 🤦🏻‍♂️

  60. Shafi 2984

    Shafi 2984

    Bulan Yang lalu

    Mudah faham DUKE ajar

  61. Idayu Akma

    Idayu Akma

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah terima kasih ustaz ilmu yg dikongsi

  62. azlan abdamit

    azlan abdamit

    Bulan Yang lalu

    Terima kasih ustaz, atas tunjuk ajar dlm menunaikan solat aidilfitri.......

  63. Hameed Thasmin

    Hameed Thasmin

    Bulan Yang lalu

    Ustaz karim the best

  64. JAMILAHBEE MEERASAHIB

    JAMILAHBEE MEERASAHIB

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah...tk ustaz

  65. izan azizan

    izan azizan

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah 💙

  66. samson bahari

    samson bahari

    Bulan Yang lalu

    Yg dislike tu moga kalian diberikan hidayah taufek.

  67. Roz Kamal

    Roz Kamal

    Bulan Yang lalu

    Aslm Ust, terima kasih kerana tunjuk ajar cara solat sunat raya. First time nie buat sendiri kat rumah. Suka tengok, ustaz bg ceramah. Nampak ustaz makin sihat. Allah sentiasa bersama2 ustaz. Panjang umur, murah rezeki, kesihatan yg baik, perlindungan kepada ustaz dan semua seisi keluarga ustaz.

  68. Mohd Faizal

    Mohd Faizal

    Bulan Yang lalu

    tq ustz moga sihat selalu

  69. Haikal 0609

    Haikal 0609

    Bulan Yang lalu

    Alhamduliliah terimakasih ustaz

  70. Arman Kusrin

    Arman Kusrin

    Bulan Yang lalu

    Terima kasi ustaz

  71. Mohd Zulkifli Ghazali

    Mohd Zulkifli Ghazali

    Bulan Yang lalu

    Terima kasih ustaz,sangat mudah untuk difaham😊

  72. AiRa_Fea 84

    AiRa_Fea 84

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulliah... Terima kasih, ustaz

  73. sop ok

    sop ok

    Bulan Yang lalu

    Mat ari ayee

  74. Iqbal Kareem

    Iqbal Kareem

    Bulan Yang lalu

    Terbaiikkk ustazz

  75. Waleed Abdulkaree

    Waleed Abdulkaree

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah, terimakasih untuk vedionya semoga dapat pahala besar.

  76. Sue Muhamed

    Sue Muhamed

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah,terima kasih sharing dari ustaz Kazim

  77. rahimah rahim

    rahimah rahim

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah.....terima kasih ustaz😊

  78. muhammad adam muhammad adam

    muhammad adam muhammad adam

    Bulan Yang lalu

    Alhamdulillah pengajaran yang jelas .Jazakallah Ustaz

  79. Syed Samudera

    Syed Samudera

    Bulan Yang lalu

    jazakallah khoir ustaz,,, sangat bermanfaat utk umat akhirzaman... moga Allah swt merahmati ustaz dan seluruh keluarga,,, Aminn

  80. Ain Najua

    Ain Najua

    Bulan Yang lalu

    Terima Kasih Ustaz Kazim, mudah difahami😊

Berikutnya